פענוח mri.

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

15/02/2022 | 20:16 | מאת: סיגלית

בגלל ליפומה בדופן הבטן נשלחתי לבדיקת mri, וקיבלתי תוצאות מפחידות על הכבד שלי. להלן התוצאות: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של הבטן העליונה והתיכונה: במישור ,T1, T2 בשקלול TSE/SPAIR, FFE DUAL ECHO, M-DIXON, B-FFE בשיטת בוצעה הבדיקה אקסיאלי וקורונלי ובשקלול T1 לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן. סיבת הבדיקה: להערכת גוש מישושי בבטן הימנית. הכבד במימדים תקינים עם הסננה שומנית דיפוזית. הודגמו ציסטות רבות בשתי אונות הכבד, הגדולה בסגמנט מס' 4 בקוטר 45 מ"מ, סמוך אליה ציסטה קטנה יותר עם גבולות קשתים ומחיצות דקיקות בקוטר 25 מ"מ. כיס המרה תקין, דרכי מרה לא מורחבות. הטחול, הלבלב, בלוטות יותרת הכליה וכן שתי הכליות הודגמו ללא חריג. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. בקיר הבטן הקדמית/לטרלית מימין ובקיר בית החזה התחתון מצד זה זוהה גוש שומני סגלגל בתוך המסה השרירית במימדים 11x14x2.5 ס"מ. יתר המסה השרירית והמישורים השומנים הודגמו ללא חריג. בסיכום: ליפומה בקיר הבטן השרירי מימין לפי הפירוט לעיל. ציסטות רבות בכבד, אחת מהן מורכבת. למעקב וביקורת. מה המשמעות של הציסטות הרבות בכבד שאחת מהן מורכבת?

אין דרך לתרגם את הפיענוח או שתפנה לייעוץ רנטגנולוג להנחיות איך להתקדם או לרופא

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול