נזק לכבד, איך מאבחנים?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/12/2021 | 17:43 | מאת: יועז

שלום בשנות הארבעים, עם רקע של כבד שומני. 1. כשיש דלקת או שאף התפתחה צלקת בכבד, האם בהכרח יש עליה באנזימי הכבד בבדיקות דם או שיכול להיות נזק לכבד ואנזימי הכבד יהיו תקינים? 2. כנ"ל לגבי בדיקת US בטן, האם יראו אם התפתח דלקת או הצטלקות או לא בהכרח? 3. האם כשיש החמרה של כבד שומני ואף צלקת, יהיה לזה ביטוי בעליה משמעותית באנזימי הכבד או כמו בכבד שומני שאנזימי הכבד יכולים להיות מוגברים קלות? תודה

1. כן 2.לא בהכרח 3. יכולים להיות אף תקינים

14/12/2021 | 23:14 | מאת: יועז

אם לא בהכרח יש עליה באנזימים, ואם ב-US בטן לא בהכרח רואים שינויים חוץ מהמצב הקיים של כבד שומני? יכול להתפתח דלקת וצלקות בלי שיוכלו לעלות על זה בכלל.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול