תפקודי כבד וMONO

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

08/08/2008 | 12:10 | מאת: מודאגת

שלום, אני בת 34. לפני כשבועיים וחצי חליתי במחלת הנשיקה (EBV POSITIVE). נכון לעכשיו תןצאות תפקודי הכבד שלי הם: ALKP 387 ALT 259 AST 132 GGT 230 שאלותי הן: 1) האם התוצאות בגדר הנורמה למחלה זו? (כלומר צפויות הפרעות אך האם יש אינדיקציה לבעיות בכבד מעבר לצפוי?) 2) תוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור? 3) לפני 3 שנים הייתה לי רעלת הריון והיו לי הפרעות קשות בתפקודי כבד. עם הזמן זה הסתדר (ללא טיפול כלשהוא). האם זה מציב אותי באיזשהו סיכון היום? האם עלי לבצע מעקב מיוחד? תודה!

10/08/2008 | 23:42 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

תוצאות אלה אכן בגדר הצפוי למחלה זאת. יש לחזור על הבדיקות תוך שבוע-שבועיים. השיפור חל תוך 3-4 שבועות. אין צורך במעקב מסוים אלא בעת הריון נוסף.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול