כבד מוגדל בבדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

17/11/2021 | 14:14 | מאת: יונית

שלום אמא שלי בת 72 עשתה 2 בדיקות דם, כמה ימים אחת אחרי השניה: GGT מעל הטווח התקין , בדיקה ראשונה 56.9 ובדיקה שניה 64.8 Alkaline Phosph.- בטווח תקין, אך עלה במספר ימיםמ80 ל 106 ALT עלה מ31 ל35 עשתה אולטראסאונד בטן אתמול והתוצאה: כבד מוגדל על חשבון אונה ימנית ללא ממצא פוקלי. נעשו בדיקות של וירוסים כמו Hepatitis C וCMV שיצאו שליליות. ממה יכול לנבוע הכבד המוגדל? באולטראסאונד לא נאמר שהכבד שומני, האם זאת עדיין יכולה להיות הסיבה? האם יש ההגדלה יכולה להוות חשד לממצא סרטני?

קשה להעריך ממצא כזה, זהו ממצא שכיח ויש לדון עליו בהקשר למטופל והמידע הרפואי עם מחלות רקע וכו, כדאי לקבוע פגישה אצל הרופא השולח ולדון על הממצאים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול