בילורובין גבוה יוצר מהרגיל שלי,גילברט?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

11/10/2021 | 18:02 | מאת: כ

שלום דר,בת חמישים בילורובין טוטאל בשנים אחרונות קצת גבוה הגיע עד 1.6,ישיר תמיד בטווח ,נאמר לי גילברט. ברקע נמצאה לפני שנתיים נחושת בדם 160 בבירור נאמר שהכל תקין למרות שלא הבנתי איך מס כזה תקין,נלקחה כי היה נימןל ברגל שאחכ חלף .ברקע כאבי גב .תחתוןושכמות. כל הבדיקות דם תקינות כןלל של הכבד.לפני חודשיים קומפליטמנט סי 3או ארבע היה 82שהטווח מתחיל ב 83. הבחנתי לפני שבועיים בצהוב מעט בעין קרוב לקרקעית מאד בלחץ הייתי,גסטרו שלי נתן לי בילורובין לעשות צמתי 12ש ויצא2.36וישיר 0.37שניהם בחריגה לא היו לי מס כאלה אףפעם,מבקשתלדעת לפני שעושה שוב בדיקותבעוד שבועיים האם הקפיצה בגלל צום12ש? בעבר צמתיככה והיה 1.6 מקסימום,האם גילברט שנאמר שזה כלום,גורם למספרים כאלה פתאום?ומה זה המעט צהוב קרוב לקרקעית?האם גילברט גורם לצהוב וכל הזמן בעצם היה לי צהבת ולא ידעתי וזה אומר אני חולה בהפטיטיס?מאד מודאגתאודה להסבר כי עד הבדיקותהבאות בעוד שבועיים נמצאתבלחץ עצום ,,וכמה זמן לצום?ועוד דבר שנתיים שלוש אחרונות בעונות מעבר מרגישה כאילו התחלת שפעת כמו קור כזה כמו צמרמורת יום יומיים רק בערבים עם אקומול זה עובר .זה קשור? מבקשת.לדעת מהשיש לי זה צהבת או לא?קראתי שגילברט עושה צהבת קלה זה אומר מה,שאני חולה במחלותמדבקוצ??לא היהזמן לשאול הכלאתהרופא שלי ותור עוד שבועיים רק תודה מראש

11/10/2021 | 18:06 | מאת: כ

אולטראסאונד בטן עושה כל.חצי שנה עקב פוליפ בכיס מרה באחרון 0.8ממ,הכבד הודגם חלקית ובחלקי היה תקין מה שלא הודגם מעיד עח משה?האם יש קשר בין כל הנחושת הפוחים הצהוב מעט והמספרים האחרונים? הבדיקות דם כבד וכלמהשקשור תקינות

גילברט, ערכים מתנהגים ממש כמו בספר, יכולה להיות דוגמא ומודל לדינמיקה של הערכים בהתאם לשינויים בזתונה ובזמן הצום. מהמם הרבה בריאות

19/10/2021 | 13:35 | מאת: כ

דר לא הבנתי את תשובתך,רשמת מהמם?על מה?השאלה,שלי היתה אם קפץ הבילורובין לערך כזה ויש לי צהוב קצת ליד קרעית העין זה אומר שזה צהבת או שזה גילברט?,זאת השאלה תודה,אשמח לתשובה שאבין

20/10/2021 | 07:50 | מאת: כ

דר,עשיתי בדיקוצ חוזרות,הפעם לא בצום ,כפי שאמרו לי,שתיתי נס בלבד,ובתשע בבוקר עשיתי בדיקות.קצת פחות יצא,הבילורובילן טוטאל יצא 1.9,הישיר 0.31 מאד מודאגת ויש זמן לתור לרופא שלי גסטרו,לאור התוצאה עכשיו והקודמת,זה עדיין גילברט או שזה מעיד על בעיה פתלוגית?יש מעט צהוב עדיין בעין ליד הקרקעית מה שקודם לא היה,זה אומר חלילה הפטיטיס או בעיה שקשורה לנחושת שהיתה בעבר 160 ובבירור נעשו בדיקוצ ונאמר כי תקין הכל ושוחררתי,זה קשור לפוליפ בכיס מרה בגודל 0.8?או למשהו אחר?כל בדיקות השאר תפקודי כבד אנזימים תקינים ,יש פרטין נמוך שנים.כל השאר תקין.האם צריך לבדוק בילורובין בשתן?נעשה שתן כללי לפני חודשיים ללא,קשר ויצא עשר כ.אדומוצ עשר חלבון .במיקוסקופיה יצא שלוש בשדה האדומות, אורולוג אמר תקין .יש קשר?הצהוב בעין מעט ליד הקרקעיצ מעיד עלמחלה או שגילברט עושה ככה גם?לפעמין בשלוש שנין אחרונוצ לעיתים רחוקות אחהצ מרגישה כמו חוחשה וקור כזה שמרגישים בשפעצ וזה עובר עם אקומול אחד,במספרים האלה שיצאו עכשיו כשבעבר היה גג 1.6 זה אומר שהתפתחה מחלה?מציינת כי התחסנתי לפני עשור בחיסון לצהבת אי ו בי מרצוני כי בעבר היתה לי חברה שחולה בצהבת סי.אין קשר איתה מאז אבל התחסנתי בזמנו. לפני שלוש שנים עשיתי סרולוגיה והכל היה תקין.מאד מבקשת את תשובתך אם מספרים כאלה של 2.36 בצום 12ש, ועכשתציו 1.9 עם שתיה בבוקר ,וישיר עכשיו 0.31האם זה עדיין גילברט? ולמה המעט צהוב בעין ?האם קשור לגילברט או מעיד על מחלה מדבקת או לא מדבקת ומה?מאד מודאגת.תודה רבה מראש

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול