תפקודי כבדת במצב תזונתי קיצוני, AST ALT

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

08/10/2021 | 19:53 | מאת: גלעד

שלום גיל 50. עד לפני 5 שנים בריא. לפני 5 שנים זיהום בבטן מאוכל מקולקל  ומאז מערכת העיכול השתבשה והחלו בחודשים לאחר מכן המון תופעות במעיים ( כאבי בטן, שלשול וכו' ) ולפני שנתיים גם החלההתרוקנות איטית של הקיבה. בתחילה חשבו שזה רק מעי רגיש עכשיו יש חשד שאולי יש איזה קרוהן במעי הדק ואמור לעבור קפסולה. כמו כן אולי משהו אימונולוגי. ירדתי 17 קג מ 60 קג ל 43 קג על גובה 1.78 BMI=13/6  ומנסה עכשיו תזונה וגם פורמולות ואם לא יילך נשקלת הזנה מורכבת. בשנתיים האחרונות רוב התזונה שלי מורכבת מלחם אחיד כ 8 פרוסות ו כ30 כפיות סוכר בתה/מים חמים ומעבר לכך רק לבן ביצה. 1300 קלוריות ביום,  1200 הם מסוכר ולחם פחמימות. בבדיקות דם שבוצעו השבוע סוכר 82 פוספור 3.4   קריאטינין 0.88 אוראה 19.6  המוגלובין 12.5  MCV=90,  PLT=216 אלבומין 4.7 טוטל פרוטאין 7.6  AST=18 ALT=14 GGT=30 ALKALINE = 115 BILIRUBIN TOTAL = 2.3 BILIRUBON DIRECT = 0.69 HAPTOGLOBIN = 165 ( 30-200 ) CALCIUM = 9.8 CPK = 56 SODIUM = 141 POTASSIUM = 4.2 CHLROIDE = 102 בדיקת שתן, ברזל, טרנספרין תקינים. TSH תקין.אציין CT בטן לפני שנתיים תקין. אבקש לשאול 1. מגיל צעיר יש לי לפעמים בילירובין קצת מוגבר עד 1.5 אבל אף פעם לא היה מעל 2 וגם לא היה בילירובין ישיר מוגבר. האם עליית הישיר כבר בכמה בדיקות מטרידה? 2. היחס AST/ ALT =  1.28 וקראתי שזה עלול להעיד על שחמת. האם יש חשש שהתזונה הקיצונית שכמעט כולה מפחמימות כבר גורמת לי לפגיעה בכבד או שלאור בדיקות הדם אין עדיין פגיעה בכבד וזה לא צריך להטריד אותי והאם יש איזה שהן בדיקות שחשוב שאעשה? תודה רבה

בדיקות הכבד שלך אינן מעידות על מחלת כבד מתקדמת בשלב זה. ערכי הבילירובין המוגברים גם הם אינם מעידים על מחלה אאחל לך הרבה בריאות, נראה כי מצבך מורכב ביותר

10/10/2021 | 23:31 | מאת: גלעד

תודה רבה על התשובה מעריך מאוד. אם אפשר לשאול. האם העובדה שכבר שנתים רוב הקלוריות שלי הן מסוכר ולחם אחיד - פחמימות פשוטות, גורמת לי ליצירת כבד שומני ונזק לכבד שאולי גורם לחוסר תאבון? או שזה לא משהו שבתעדוף צריך להטריד אותי כרגע אלא בחודשים הקרובים בעיקר להתמקד בעליית משקל ומערכת העיכול? תודה רבה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול