הסתיידות ומוקד היפראקוגני בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

05/09/2021 | 22:52 | מאת: גלית

שלום, בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי בעקבות עצירויות התגלו: באונה הימנית תת סרעפתי הודגמה הסתיידות בקוטר 1סמ. הודגם מוקד היפראקוגני בקוטר 2.1 ס"מ - יתכן המנגיומה והמנגיומה נוספת בקוטר 1.1 ס"מ בסגמנט 4. הומלץ c. T או המשך מעקב. רופאת המשפחה אמרה שלדעתה מדובר במניומות אבל הפנתה לסיטי תלת פאזי. אני בת 46 וחוששת מכמות הקרינה בסיטי האם מומלץ לעשות אולטרסאונד חוזר או בדיקת דם לגילו סרטן בכבד במקום הסיטי?

אין בדיקת דם במצבך 2 האפשרויות נכונות, לאור העובדה שלא נכתב בוודאות בפיענוח הרנטגנולוגי מה הממצא יש צורך בסיטי, אם אינך מעוניינת תחזרי על סונר

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול