פריטין גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

30/08/2021 | 14:44 | מאת: אורח

שלום, אמי בת 58 חולת לוקמיה שקיבלה הרבה מנות דם. יש לה פריטין גבוה לאורך זמן (נע בין 1300-1700). ב-mri כבד שעשתה בעבר נצפה Hemochromatosis בכבד, אך צורה וגודל תקינים. תפקודי כבד גם תקינים. כאשר טופלה בדפרסירוקס הפריטין ירד ל-960. היא הפסיקה את הטיפול בעקבות תופעות לוואי והפריטין עלה שוב ל-1300. הם רמה כזו מסוכנת? אני קצת מודאג. היא חזרה לקחת שוב בשבוע האחרון את הקושר ברזל אבל מנסיון העבר לוקח לו הרבה זמן להוריד את רמת הפריטין וגם כשהוא מוריד זה יחסית מעט בכל שבוע. אני אובד עצות, מה ניתן לעשות כדי להוריד את רמת הפריטין לרמה נורמלית ובאופן מהיר יותר?

הקזות דם , כאשר אני מבינה שהיא בטיפול מסור המטולוגי ואכן זוהי הכתובת הנכונה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול