שינוי וגדילת ממצא בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

08/07/2021 | 20:43 | מאת: נעמה

שלום בת 44 בריאה בד"כ. משקל תקין 60 ק"ג גובה 1.70. בדיקות דם תקינות. לא מעשנת. לפני 3 שנים שיעול ממושך ולא מוסבר. בוצע CT חזה נמצא גידול שפיר "שוואנומה" במדיאסטנום והוסר בהצלחה ומאז לשמחתי אין חזרה של זה. ב CT לפני 3 שנים היה ממצא של "מוקדים היפודנסיים בכבד". לצורך מעקב ביצעתי השבוע CT חזה חוזר ונצפתה הגדלה של המוקדים בכבד. בבדיקה כתוב : "תהליך היפודנסי בכבד, מאחורי ה IVC בגודל של  3.6  ס"מ בסמיכות ( 38HU ( 201-189  גדל מ 2.7 במ בהשוואה לבדיקה הקודמת. מוקד היפודנסי נוסף בגודל כ 2 סמ בסמגנט 8 של הכבד ( 186 ) גדל מ 1.7 סמ בהשוואה לבדיקה הקודמת. אוסיף כי לפני שנתיים בוצעה בדיקת US של הכבד ובה נכתב "כבד במרקם אחיד, באונה ימנית הודגמו שני מוקדים היפראקוגניים בקוטר 2.2 ו 5.3 סמ,סונוגרפי מתאימים להמנגיומות".   אודה על עזרתך 1. האם לאור גדילת הממצאים בכבד נדרשת לעשות בדיקה? איזה בדיקה? 2. האם יש דחיפות וזה עלול להיות ממאיר או שאפשר לעשות את הבדיקה גם בעוד חודש? תודה רבה

קודם כל מאחלת המשך בריאות, אך האם נראה הגיוני לאור סיפור כל כך מורכב לקבל תשובה של פורום ולא הערכה של רופא/רנטגנולוג/ אונקולוג? אז מבחינתי זה יהיה לא מקצועי לענות הרבה בריאות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול