תוצאות בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

16/06/2021 | 23:33 | מאת: דן

שלום אני גבר בן 49 גובה 185 שוקל 80 קג. לא מעשן ולא שותה אלכוהול. ביצעתי בדיקת US בטן ודרכי השתן הטחול: גודלו בטווח הנורמה כ- 10 סיימ. הכבד: גודלו בטווח הנורמה. נצפה מרקם בלתי הומוגני במידה קלה, האקוגניות מעט גבוהה מהנורמה. כיס מרה: לא נצפו אבנים ולא סימני דלקת. דרכי מרה : תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. הלבלב: הודגם בחלקו (ריבוי גזים), בחלקים שנצפו ללא ממצא מוקדי וודאי. הרטרופריטונאום: בחלקים שנצפו - ללא ממצא חריג. האאורטה הבטנית: הודגמה בחלקה האמצעי והמרוחק - לא נצפתה הרחבה. כליה ימנית הודגמה באספקט אחורי (ריבוי גזים), גודלה בטווח הנורמה. לא נצפתה הרחבה של מערכת מאספת ולא הודגמו אבנים. כליה שמאלית: הודגמה באספקט אחורי (ריבוי גזים), גודלה בטווח הנורמה. באספקט לטרלי גובה אמצע כליה נצפתה ציסטה קורטיקלית 1.6ס"מ X 1.3ס"מ גדלה במקצת בהשוואה לבדיקה קודמת וניתן להתרשם שאינה פשוטה. לא נצפתה הרחבה של מערכת מאספת ולא הודגמו אבנים. שלפוחית שתן: עם קיבולת בינונית בעת הבדיקה, לא נצפה עיבוי דופן ערמונית: גודלה בטווח הנורמה, כ- 23 סמייק. סיכום והמלצות: לאור המתואר בכליה שמאל מומלץ המשך בירור באמצעות בדיקתCT לאור המתואר בכבד - מומלץ המשך בירור על פי שיקולי הרופא המטפל. שאלות: 1. איך זה שיש גזים באיברים השונים? ביצעתי אולטרסאונד כזה הרבה פעמים במהלך השנים ומעולם לא רשמו שיש גזים. 2. מה פירוש ציסטה קורטיקלית שאינה פשוטה? ציסטה זו נצפתה כבר בשנים האחרונות אך זו פעם ראשונה שנכתב שאינה פשוטה. מה זה יכול להיות? 3. האם כדאי לעשות CT (עם קרינה) או אולי עדיף MRI? אולי לחזור על האולטרסאונד במכון אחר ולראות קודם כל שגם שם מדווחים על אותו ממצא? 4. לגבי הכבד מה פירוש מרקם בלתי הומוגני במידה קלה, האקוגניות מעט גבוהה מהנורמה? האם דרוש בירור נוסף ואיזה? תודה

זהו פורום כבד לכן אתייחס לנושא הספציפי - אקוגניות גבוהה אומר שישנו מעט שומן אם הבדיקות תקינות ההמלה היא לשמור על אורח חיים בריא לגבי כל השאר מומלץ לדבר עם רופא המשפחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול