שאלה לגבי בדיקות דם וכבד שומני מאוד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

06/06/2021 | 07:52 | מאת: אוהד

שלום, אני בן 32, סובל כבר שנתיים ממעי רגיז, לוקח כדור פרוביוטיקה אחד ביום עם האוכל, בממוצע פעם בחודש לוקח 2-3 כדורי סטופיד בעקבות המעי הרגיז. בנוסף לוקח כבר 3 שנים כדורים נוגדי דכאון וחרדה וכדורי שינה. אין לי מחלות רקע, עודף משקל קל (bmi 26) אציין שלפני שנתיים הייתי אצל רופא גסטרו אשר אבחן לאחר בדיקות מקיפות (בדיקות דם וצואה) שאני סובל ממעי רגיז. בנוסף עשיתי פעמיים צילום אולטרסאונד לכבד ולכליות שיצאו תקינים (אחד בשנת 2018 אחד בשנת 2019), אך צויין שיש לי כבד שומני באופן קיצוני. אשמח לדעת האם לאור הדברים הנ״ל מומלץ לעשות שוב בדיקת צואה (יש לי את אותם תסמינים כמו שהיו לי לפני שנתיים) , ואילו בדיקות דם מומלץ לעשות . האם חשוב לעשות את כל הבדיקות דם הללו (בנוסף לבדיקות דם השגרתיות): אנזימים: CPK LDH תפקודי כליות ומדדי חלבון: Uric Acid egfr תפקודי כבד: Ast GGT מדדי דלקת: Esr בלוטת התריס: T3, t4, pth Anti tpo Anti thyroglobulin בלוטת האדרנל: קורטיזול Dhea אלקטרוליטים ומינרלים: נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, זרחן הורמונים: טסטוסטרון

פורום זה לא מחליף ביקורי מרפאה ולכן את כל השאלות האלה כדי לשאול את הרופא כבד שומני הינה מחלה שיש לה השלכות לטווח האורך כדאי לפנות לרופא על מנת שיסביר לך מה משמעות הכבד השומני

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול