cbd מורחב

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/05/2021 | 19:55 | מאת: נעמי

שלום, בבדיקות לאבא שלי בן 80 התגלה CBD מורחב 0.9 סמ, ציסטה בלבלב 0.8 סמ לגבי הציסטה אמרו שזה חסר משמעות לגבי הCBD - הייתה לו עלייה בתפקודי כבד (פוספטזה וGGT ואז AST ובילירובין) שכנראה הייתה קשורה ללב ועברה עם משתנים. האם הCBD יכול להיות בגלל הציסטה? האם יש לזה משמעות אם תפקודי כבד תקינים? והגסטרו שבדק אותו אמר שהבירור לCBD זה אצל כירורג, זה נכון?

הממצאים יכולים להיות קשורים אחד לשני ויכולים לא להיות, תלוי במיקום הציסטה, תלוי אם היא לוחצת תלוי מה היתה התגובה לטיפול באי ספיקת לב , תלוי מה האנזימים גם בהמשך ותלוי אם יש גם קשר לתלונות אחרות קשה לנתח ממצא בודד בצורה זו

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול