חיסון צהבת B ואין נוגדנים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

05/05/2021 | 10:18 | מאת: ניר

שלום. ביתי בת 16 מתנדבת במדא והתבקשה לבצע בדיקת נוגדנים לצהבת בי. בבדיקה התגלה שלילי לנוגדנים. בעקבות כך בוצע חיסון ושבוע לאחריו בדיקת נוגדנים שוב שלילית. הרופאה שהפנתה אמרה לבצע בדיקה לאחר חודש. חלף חודש מהחיסון ושוב בדיקת נוגדנים שלילית. רופאה התייעצה טלפונית עם מומחה לזיהומים ולאחר בדיקת פנקס חיסונים ראינו שהבת ביצעה 3 חיסונים לצהבת בגיל ילדות. הרופא המייעץ אמר שאין טעם לעשות חיסון שני כעת מכיוון שגם לאחריו תהיה תוצאה שלילית לנוגדנים ואמר ש 5 אחוז מהאוכלוסייה אין חיסון נוגדנים יכול להיות זיכרון תאים חיסוני. מבקש לברר: מה המשמעות והאם אין טעם לעשות חיסון שני ושלישי ? אם חלילה תידבק יתפתחו נוגדנים? תודה לייעוצך

כפי שנכתב בורה מפורטת ומקצועית פרוט על יעילות החיסון והזכרון התאי, נראה שעברו על התיק והעריכו את הנתונים ככל הנראה גם נבדק סוג החיסון אז מה השאלה - האם המידע נכון? התשובה המידע לגבי מהות החיסון ואימוניות שלו נכונה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול