עלייה ב LDH + AST משני לזריקה בשריר?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

05/05/2021 | 10:01 | מאת: מייק

שלום. בן 48 ולאחר סרטן אשכים 7 שנים אחרי. מבצע מעקב באמצעות LDH AFP BHCG. השנה בבדיקה עלה ערך LDH ל 550 (תחום עד 480). אלפא וביתא תקינים. בנוסף בצעתי ספירת דפ תקינה וכימייה שמראה עלייה בכולסטרול (השמנתי בחצי שנה אחרונה ב 12קג - עלייה מכוונת) ועלייה AST-49 .א.ס. בטן השבוע תקין. בדיקת הדם בוצעה ביום שני בשבוע ושלושה ימים לפני כן (ביום שישי) קיבלתי זריקת טסטוסטרון בישבן.האם יתכן שעלייה קשורה לזריקה? האם ייתכן שהאכילה המופרזת גם היא קשורה לעליית LDH ו AST? הכולסטרול הגיע ל 266. תודה לייעוצך.

לאנזימים אלה יש גם מקורות שונים ממקור כבד , אכן אחד מהם משריר האם נלקח גם CPK?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול