כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

18/04/2021 | 00:06 | מאת: מאור

שלום, אבא שלי בן 88 לאחר TAVI הוסיפו פלביקס ופוסיד לאחר שהתפתחה אי ספיקת לב ימנית על רקע הפרעה דיאסטולית. נוזלים ירדו בהצלחה עם הפוסיד ואם הייתה מיימת הייתה קלה. מזה שנים ידוע על עמילאז גבוה 150-160, בבדיקה אחרונה 102 עם ליפאז 19 בבדיקות אחרונות הופיעו בעיות בתפקודי כבד הTAVI היה ב09/03 בדיקות תקינות 22/03 GGT 60, פוספטזה בסיסית 123, LDH 561 אך יש לציין שגבוה כל הזמן כנראה בגלל MGUS MPN. בילירובין AST ALT תקינים. חלבון 6.48 אלבומין תקין 13/04 GGT 74, פוספטזה בסיסית 140, AST 50 כלומר גבוה, ALT 25, בילירובין כללי 1.48, בילירובין ישיר 0.31, LDH 612 אך שוב זה שנים. חלבון 7.26 לאחר הTAVI התפתחה אנמיה לא ברור למה. ירידה מערכים של 10.5-11 בדרך כלל ל 8.4. עלתה עד ל9.7. הפטוגלובין תקין. בבדיקה אחרונה 11.2 בעיקר מה שמטריד אותי זה כל הבדיקות שקשורות לכבד שהופיעו. הGGT והפוספטזה בהתחלה - וגם המשיכו לעלות, יחד עם הבילירובין והAST. לעמילאז אף פעם לא התייחסו אז לא יודע למה קשור. נעשה אולטרסאונד בטן לראות אם יש משהו מבחינת המעבדה מה דעתך? האם את חושבת שזה מהלב ואז זה אמור לחזור לנורמה אחרי הטיפול? אם כן אחרי כמה זמן בדרך כלל? כי הוא על הפוסיד כבר חודש ובלי נוזלים 10 ימים כבר לפני הבדיקה האחרונה לאחר שהעלנו פוסיד. אם לא מהלב, זה מחשיד למשהו?

18/04/2021 | 00:08 | מאת: מאור

בנוסף האם יש חשד להמוליזה? כעיקרון יש רטיקוליציטים, אבל הפטוגלובין תקין. זה יכול להסביר את תפקודי כבד?

18/04/2021 | 21:21 | מאת: מאור

אעדכן שבאקו לב הפרעה דיאסטולית אבל חדר ועלייה ימין תקין עם זאת כן יש JVP, בצקת קצת וכבד נמוש מוגדל 4 סמ אז לא ברור אם כן יש בעיה בלב ובגלל זה הכבד או לא בכל מקרה מה עושים עם זה שהכבד מוגדל ושתפקודי כבד עלו?

בשלב ראשון מאזנים א הלב ועל פי המהלך והדינמיקה מחליטים על המשך הברור, הרבה בריאות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול