כבד שומני - מוצרי מזון אסורים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/04/2021 | 16:39 | מאת: ויקי

שלום רב אני בת 48, ללא מחלות רקע, ללא השמנה, לא נוטלת תרופות ולא שותה אלכוהול. כוחסטרול בבדיקת דם אחרונה עלה (213), טריגלצירידים בנורמה, סוכר 90. לאחר עליה באינזימים alt 81, act 44 , הופנתי ל us והתברר שיש לי הסננה שומנית קשה ללא ממצאים נוספים. התחלתי מיד דיאטה ים תיכונית עם הגבלת שומנים, סוכרים ופחמימות כי עד לאחרונה אכלתי הרבה מתוק ומאפים. קראתי בכמה כתבות שאסור גם לאכול שום, בצל, לימןן וקקאו ( אבקה) ? האם זה נכון ? ישנם הרבה מתכונים דיאטתיים עם תוספות אלו ולכן חשוב לי לדעת אם כדאי להשתמש בהן חופשי? האם ויטמין E מומלץ כי ההמלצות לעתים סותרות. לצערי התורים לרופאים גאסטרו ארוכים מאד ולכן אני בשלב זה רוצה להעזר בעצות בפורום.

נראה שקיבלת החלטה על שינוי אורח חיים ולכן שאלות על הרכבי מזון וערכים תזונתיים כדאי מאוד שתפני לדיאטנית התפקיד של ההפטולוג היא להעריך את הסיבות היכולות להיות קשורות להפרעה באנזימי כבד והממאים בסונר, פחות ההרכב התזונתי בהצלחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול