עליה בתפקודי כבד .שחמת?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

05/04/2021 | 15:33 | מאת: דינה

שלום רב! בשנת 2015 באופן אקראי התגלו לי אנזימי כבד מוגברים(ALT-83,AST-45).הדבר היחידי שמצאו אז הוא כבד שומני.מאז עשיתי דיאטה והליכה ואנזימי כבד התייצבו בגבול העליון של הנורמה ובאוגוסט 2020 אפילו היו מתחת לגבול העליון של הנורמה.מ2015 ועד שנת 2020 נעשה לי בירור יסודי ,כולל בירור אימונולוגי וכלום לא נמצא פרט לANA 1:80. נעשה US כבד כל חצי שנה ופעם מצאו כבד שומני ופעם -לא.תלוי במוסד הרפואי בו נעשתה הבדיקה.בשנת 2020 לא נמצא כבד שומני פעמיים ואז שוחררתי מהמעקב. בשנת הקורונה לא עשיתי הליכה ולא שמרתי על הדיאטה קשוחה כמו בעבר:הרשתי פעם בשבוע שוקולד,מידי פעם נקניק,לימון עם סוכר,ספגטי,תפ''א,. לאחרונה עליתי במשקל 2 ק''ג.אני שוקלת 66ק''ג והגובה שלי 157.אני בת 58. אתמול עשיתי בדיקות תקופתיות ובבדיקות:ALT-98!!!,AST-40. כולסטרול-259 טריגליצרידים-193 HDL-88 LDL-132 NON-HDL-171 מטופלת שנים רבות על ידי סטטינים(10 מ''ג פעם ביומיים) שאר הבדיקות תקינות:ספירה,CRP,אימונוגלובולינים,פטאפרוטאין,אלבומין,פרוטאין,סוכר,סוכר עבור 3 חודשים האחרונים. היום חזרתי על הבדיקה והתוצאות גרועות עוד יותר: ALT-127,AST-54. האם הקפיצה כזאת בתפקודי הכבד מעידים על ההתקדמות במחלת הכבד(בשחמת)? בתודה מראש. בברכה, דינה

07/04/2021 | 20:52 | מאת: דינה

היום עברתי בדיקת אולטאסאונד ולפי דבריה של הרופאה הכבד תקין לחלוטין ואפילו לא שומני.אם כך,אז מה יכולה להיות סיבה לקפיצה באנזימי הכבד? תודה

על פי הכתוב הוכחת במקרה שלך שיש קשר ישיר בין התזונה והמשקל לעלייה באנזימי כבד, ברור שלאחר זמן ממושך באם מופיעה עלייה חדשה יש צורך לחזור על ברור, מניחה שפנית לרופא להמשך החלטה על הברור

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול