תפקודי כבד מוגברים זמן ממשושך

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

02/04/2021 | 15:23 | מאת: אביטל

בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. ב 9-10 חודשים אחרונים שלושת תפקודי הכבד מוגברים פי 2-3-4 מהנורמה. בכל פעם הערכים ממשיכים לעלות... ב US כבד ובטן שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד שם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית במהלכה) ושלא יכול להיות שתפקודי הכבד מוגברים בגלל זה. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד כל חודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית. שאר הבדיקות תקינות (כולל סרולוגיות וקרישה) שאלותיי הן: 1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי (השימוטו ו- IGAN)? 2. האם ישנם עוד דברים שניתן וצריך לבדוק? 3. האם כדאי לחזור על ה US כבד או שבכל מקרה זו בדיקה פחות אמינה?

03/04/2021 | 20:33 | מאת: אביטל

נא להתעלם משאלה זו ולענות על השאלה המעודכנת. תודה

03/04/2021 | 20:36 | מאת: אביטל

נא להתעלם משאלה זו ולענות על השאלה המעודכנת. תודה

בדיקת US ובה נכתב כבד שומני בדרגה קלה הינה למעשה בדיקה תקינה הסונר הוא אמעי נוסף בהערכה של מחלות כבד ובו ניתן לאפיין א מרקם הכבד ולחפש סימנים שומנים כמו הגדלת טחול היכולים להיות כאשר מחלת הכבד מתקדמת

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול