כאבי בטן עליונה, ממצא בכבד במהלך טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/03/2021 | 21:00 | מאת: סמבדי

שלום רב, עקב כאבי בטן עליונה צד ימין עם תחושות בחילה קלות שמופיעות בעיקר ללא אוכל (אחרי אוכל פחות כואב) פניתי לרופאה. באולטראסאונד: כבד משרעת 15 סמ ומרקם אקוגני, באונה ימנית גוש רך,אקוגני בקוטר 2.8 סמ. אציין שאני בת 44. כבר 4 שנים בטיפולי פוריות. אמורה להתחיל סבב נוסף בקרוב. ברקע: טחורים מידי פעם מדממים בניגוב וופיסורה. אובחן עי גסטרואנטרולוג בבדיקת סיגמואידסקופיה בדצמברה2018. (70 סמ נבדקו עד לכפף הכבד). האם המצב הנל דורש המשך בירור? ואם כן-כיצד? חוששת מבדיקות ct עקב פגיעה בטיפולי הפוריות.

כיוון שזהו פורום כבד - אתייחס לממאים בכבד על מנת לאפיין ממצא שמופיע בסונר בטן יש צורך לפענוח של הרנטגנולוג - רופא מומחה לאפיון הממאים בכבד אני לא יכולה לנחש מה הממצא על פי הכתוב

25/03/2021 | 08:17 | מאת: סמבדי

שכחתי לציין שרשום לסיכום בכבד "באבחנה מבדלת": המנגיומה

המנגיומה היא ממא שפיר אך אם זה "באבחנה מבדלת" ולא נראה כמו או מתאים ל אז יש בעיה להתחייב ולכן 2 אפשרויות או להשוות לבדיקות קודמות אם היה או לחליפין לבצע הדמייה נוספת

25/03/2021 | 11:00 | מאת: סמבדי

תודה. לאור העובדה שאני בטיפולי פוריות ואמורה להתחיל סבב נוסף כעת, האם יש להמתין עד לבירור? איזו בדיקת הדמיה כדאי לבצע בשקלול הרקע שלי?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול