תפקודי כבד מוגברים זמן ממושך

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

11/02/2021 | 13:17 | מאת: אביטל

בת 37 ברקע מחלת IGAN. בחצי שנה האחרונה תפקודי הכבד מוגברים פי שניים ופי שלושה (ALT,GGT,SOT) מקווה שרשמתי נכון... ב US בטן עליונה נכתב שיש קושי בפיענוח הבדיקה מכיוון שיש ריבויי גזים אך נכתב גם כבד שומני בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל. הופניתי למרפאת כבד אך התור שלי רק בעוד כחודש. בינתיים רופאת המשפחה אמרה שלא אחזור שוב על ה US אלא שאחכה לתור במרפאת כבד ואם יבקשו לחזור על הבדיקה נחזור. שאלותיי הן: 1. מה יכולה להיות הסיבה לתפקודי כבד מוגברים? (סרולוגיות תקינות וכו') 2. יש לציין שלא סובלת מעודף משקל ואוכלת מאד בריא ומסודר. ממה כבד שומני עלול להיגרם? האם גנטי? האם מלבד תזונה בריאה ישנו טיפול? 3. לאחרונה הנפרולוגית התלבטה אם להתחיל לי סטטינים בגלל כולסטרול גבולי. האם קשור אחד לשני? אשמח אם תענו לשאלותיי בהקדם. תודה רבה

קשה להעריך את ההפרעה מתנותים אלה, יכול הליות קשר לסטטינים או למחלות אימוניות או מטבוליות בכלל, יש חשיבותלמעקב ולדינמיקה בבדיקות הדם

16/02/2021 | 15:35 | מאת: אביטל

תודה על המענה המהיר. טרם התחלתי טיפול בסטטינים כך שזו בטוח לא הסיבה. יכול להיות שתפקודי הכבד המוגברים שלי הם כתוצאה ממחלת הכליות הכרונית שלי (IGAN). התור דלי אליכם למרפאת כבד הוא רק במרץ. יש מה לעשות בינתיים?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול