ציסטה מסויידת בטחול 9ס"מ

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

21/01/2021 | 21:08 | מאת: שני

היי, בת 33 בריאה לחלוטין , לפי מס חודשים נמצאה באופן אקראי ציסטה מסויידת בטחול בגודל 9ס"מ. ביצעתי ct mri ואולטרסאונד ונמצאה ציסטה פשוטה לחלוטין ,שללו גם אקיקונלית . הומלץ על ניתוח רק בגלל הגודל או לבצע מעקב , כרגע החלטתי לא להתנתח . לפי ההסתיידות והגודל נאמר לי שהציסטה נמצאת אצלי בגוף כבר שנים . אני אחרי 3 היריונות ו3 ניתוחים קייסריים חושבת על היריון נוסף ורציתי לדעת האם קיים סיכון ? במידה וכן מהו?

לא ניתן לענות על השאלה הזאת, בטח לא כשהאבר הראשוני המעורב הוא הטחול ולא הכבד, מניחה שאם קיבלת המלצה לניתוח והחלטת שלא להנתח היו לך את מאגר השיקולים הכולל כולל יתרונות וחסרונות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול