רמת AST בדם.........

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

19/02/2020 | 19:47 | מאת: אבי

בבדיקות הדם האחרונות יצא 41 בAST כשהמקסימום הוא 37. בבדיקות קודמות התוצאות היו 25-29. מאז שאני צעיר היה לי כבד שומני שהשתפר לפע הבדיקות וקראתי שרמת Ast גבוהה עלולה להעיד על נזק לכבד, ולמרות הכבד השומני, לא היו לי רמות גבוהות של Ast עד הבדיקה הנוכחית. האם עליי לדאוג?

בלי קשר לרמות ה AST, כבד שומני היא מחלה שיש צורך לטפל בה על מנת למנוע התקדמות מחלה, המחלה יכולה להתקדם גם עם בדיקות תקינות

22/02/2020 | 17:52 | מאת: אבי

תודה על המענה. לפי דעתי אין לי מחלה בכבד, רק כבד שומני מגיל צעיר שהשתפר כשירדתי במשקל. הרופא לא פנה אליי בנוגע לאיזשהן תוצאות חריגות. האם עדיין עליי לחשוש ממחלת כבד?

זה מה שניסיתי לאמר - כבד שומני הינה מחלה השליטה בה היא עם ירידה במשקל, בלי קשר לתוצאות החריגות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול