כאבי בטן עמומים חזקים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/10/2019 | 04:49 | מאת: שמחה

ב-2008 היתה לי פרפורציה עקב נקב בתריסיון מבדיקת ERCP שהסתבך בתקופה האחרונה אושפזתי עקב דלקת בלבלב ונמצא שיש לי אבנים בדרכי המרה ובשבוע הבא יש לי לבצע ERCP לציין שאין לי כיס מרה שאלתי האם בבדיקה זו יכולים לגלות ממה נובע הכאב אני ממש סובלת ויש לי כאבים חזקים מזה כחודשיים והייתי עקב כך כמה פעמים במיון אודה על התייחסותך הדחופה ותיתן לי כיון ממה זה נגרם ולמי עלי לפנות תודה רבה

24/10/2019 | 04:52 | מאת: שמחה

עלי לציין שכאבי בטן הם כול הבטן בעיקר מהטבור כלי מטה

אם הכאבים קשורים לאבנים בדרכי מרה הבדיקתה תסייע לכך, אם לא זו לא הבדיקה לבדוק איברים אחרים בבטן שיכולים לגרום לכאב

ראי התשובה בהמשך

24/10/2019 | 07:49 | מאת: שמחה

תודה רבה על תשובתך יתכן שהאבן גורמת לכאבים בכל הבטן כאבים עמומים הכאבים מתבטאים יותר למטה אני ממש עם סחרחורת - לא יודעת האם זה נובע מהבטן - יש לך כיון במידה ולא יהיה קשור לאבן בדרכי מרה? אשמח לקבל את תגובתך

כאב הבטן יכול להיות קשור לאבנים, קשה לומר בהתייעצות מסוג זה מה עוד יכולה להיות סיבה לכאבים

24/10/2019 | 10:22 | מאת: שמחה

מצטערת על ההטרדה הכאב מטריף אותי - במידה וזה אבן בדרכי המרה זה יכול לגרום לכאב בטן עמום וחזק בכל הבטן כולל בטן תחתונה? אני ממש חייבת כיון הייתי כמה פעמים במיון ושוחררתי תודה על התייחסותך

לא נוכל לדעת עד שלא יטפלו באבן ולאחר מכן יהיה צורך בבירור נוסף- הדמיה נוספת של הבטן

24/10/2019 | 10:44 | מאת: שמחה

הבדיקה היא בשבוע הבא ביום רביעי - מקווה שאני לא יסתבך - איזה בדיקות הדמייה אפשר לעשות? אני כל כך בלחץ וחסרת אונים

צריך לפנות בצורה מסודרת ליעוץ גסטרו לאחר ביצוע הבדיקה

25/10/2019 | 16:57 | מאת: שמחה

האם אבן בדרכי המרה יכולה לגרום לכאבים עמומים בכל הבטן?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול