בדיקת אולסטראונד - מרקם וציסטה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

27/06/2019 | 16:14 | מאת: לימור

שלום רב, בת 49 לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת אולסטראונד והתגלתה לי ציסטה בכבד גודל 9 מ"מ דיברתי עם הרופאת משפחה והיא אמרה שהכל תקין ופשוט להיות במעקב. היום עשיתי שוב בדיקת אולטסרונד הממצא יצא - כבד במרקם מגורגר, באונה ימינית הודגם מבנה ציסטי צלול בגודל 12 מ"מ. כל שאר האיברים רשום תקין. האם התוצאות תקינות? מהו מרקם מגורגר? מהי ציסטה במרקם צלול? מדוע גדלה?

ציסטה במרקם צלול אומר ציסטה פשוטה, בסונר 9 ממ ו 12 ממ זה זהה לא מצביע על גדילה ואכן צודק הרופאה שאמרה רק מעקב

06/07/2019 | 19:50 | מאת: לימור

תודה על המענה מה לגבי מרקם מגורגר?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול