שחמת כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/06/2008 | 19:25 | מאת: שירה

בעלי שתה אלכוהול- בהחבא- במשך 7 שנים.. ולפתע נפטר מצהבת והרופאים הגדירו שחמת כבד. אנשים שותים לפעמים כל החיים ולא נפטרים כל כך מהר. ויש לציין- שבעלי תיפקד והלך מידי יום לעבודה וכמעט לא הורגש עליו... פרט למקרים בודדים.. האם יחתכן שזו סיבה למוות?? או שיש מה לברר אולי יש משהו שמסתירים מאתנו? תודה

09/06/2008 | 21:27 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שירה שלום, 7 שנים של שתית אלכוהול יכולים לגרום לשחמת הכבד במידה והשתייה היא יומיומית ובכמות של יותר מ-80גרם אלכוהול ליום. באשר לסיבות אחרות, אין לי כל מידע.

09/08/2008 | 20:26 | מאת: שלי

איזה טיפולים מתקדמים קיימים היום לטיפול בשחמת הכבד, האם יש שיטות יחודיות רק בארץ?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול