התייעצות - גלאוקומה בעין שמאל

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

28/04/2016 | 18:24 | מאת: אתי

שלום פרופסור חני, אבי קיבל אירוע מוחי לפני כ10 שנים וכתוצאה מכך נפגעה ראייתו בשתי העיניים. המצב כיום – בעין ימין הוא אינו רואה בכלל עקב חסימה ורידית מרכזית (CRVO) ובעין שמאל יש החמרה של בצקת וגם סובל מגלאוקומה מתקדמת. אבי עובר הזרקות אבסטין. בממצא האחרון של הרופא, נמצא כי הלחצים תקינים (בין 15 ל17). בזמן האחרון אבי חש שהראייה שלו הולכת ונהיית עכורה, פחות חדה וברורה. יש לציין כי עין שמאל היחידה הנותרת עומדת על עצב מאוד דק. כמה שאלות... מהי המלצתך? מהו הטיפול המומלץ ביותר? באיזה מוסד? ואילו רופאים מומחים יכולים לעזור? והאם יש לשלב בין רופא רשתית לבין רופא גלאוקומה בזמן הטיפול? בדוח האחרון היה כתוב כי "באם נאשש החמרה נשקול SLT" – למה הכוונה? תודה רבה, וחג שמח, אתי

אתי שלום, בהחלט מקרה מורכב אך אני נתקלת פעמים רבות במקרים דומים. בהחלט יש צורך בבדיקת מומחה גלאוקומה ובמקביל גם מומחה רישתית כדי להעריך מדוע הראיה מיתדרדרת. החשוב ביותר זה למנוע נזק נוסף ולשמור לפחות על המצב הקיים. כמובן אם ניתן לשפר אז זה עדיף אבל לא תמיד ניתן. אינני יכולה לקבוע האם SLT מתאים במקרה כמו של אביך או לא. ישנם מצבים בהם זה מתאים וישנם כאלו שלא. יש צורך בבדיקתו כדי שאוכל לחוות דיעה בהצלחה ובריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות