חשד לגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

14/08/2015 | 19:17 | מאת: אורית

שלום רב , אני בת 62, בבדיקת oct לפני שנה נמצא:עין ימין עובי שכבת rnfl בגדר הנורמה, בעין שמאל בגדר הנורמה למעט הידקקות טמפורלית עליונה,עובי רישתית מקולרית 243 מיקרון.בעין ימין 242 מיקרון.מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים בשתי העיניים.שדה ולחץ תוך עיני תקין.רופאת העיניים טענה שיש חשד לגלאוקומה ורשמה לי טיפות גלאוטן שגרמו לי לכאבי רגליים חזקים.בהתיעצות עם רופאת עיניים נוספת - מומחית לגלאוקומה אמרה לי שאין לי בכלל גלאוקומה(לאחר שבדקה אותי ביסודיות ) ואין צורך בכלל בטיפות.השנה עשיתי שוב את כל הבדיקות ואין הרעה.רופאת העיניים שלי בכל זאת לא שקטה ונתנה לי טיפות אחרות.אשמח לקבל את דעתך - האם יש מקום לטפל בטיפות לגלאוקומה?

שלום אורית. ההחלטה אם יש חשד לגלאוקומה מבוססת על מספר פרמטרים כולל לחץ בעין, מראה עצב הראיה, סיפור משפחתי, גורמי סיכון נוספים וכמובן בדיקות עזר כמו oct ושדות ראיה. הדקקות בoct אם היא המימצא היחידי אינה מעידה בהכרח על גלאוקומה אבל יש להתייחס לכך בהקשר לשאר תוצאות הבדיקה. בריאות שלמה. פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות