טשטוש ראייה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

20/06/2015 | 17:54 | מאת: מיטל

שלום. אני בת 32, 6 חודשים אחרי לידה, עם קוצר ראייה מגיל 7. מזה חודש מרגישה שהראייה החמירה. סובלת מבחילות וסחרחורות קלות, וכאבי ראש באים וחולפים באיזור שמעל המצח. בביקור אצל רופא עיניים - ערך לי בדיקה, אמר שהראיה תקינה, אמר שיש ממצא של דיסקות חשודות, ושלח אותי לבדיקת שדה ראייה, עם הפנייה שכתוב עליה חשד לגלאוקומה. סירב להסביר ולענות לי על שאלותיי. לציין - אני מטופלת בציפרלקס מזה חודשיים, מצויה במתח נפשי רב, לפני חודש היה לי ארוע של דופק מואץ , רעידות וקוצר נשימה, שהוגדר במיון כהתקף חרדה. כאמור - הרופא סירב להסביר לי על הממצא. מה זה אומר דיסקות חשודות, האם ייתכן והחמרת הראייה היא כתוצאה ממתח נפשי? האם זה הפיך? האם לאור הסחרחורות וכו, אתה ממליץ על בדיקות נוספות, סיטי ראש, בדיקת נוירולוג? האם יכול להיות קשר בין ההתקף לטשטוש הראייה, האם צריך לבדוק את זה?

דיסקות חשודות הוא מצב בו מראה הדיסקות יכול להעיד על בעיה או שהוא מייצג מבנה תקין של בעצב וכך נולדת. כדי לשלול בעיות הרופא שלח אותך בצדק לבדיקות נוספות.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות