חשד לגלאקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

27/02/2015 | 22:32 | מאת: מיכל

בעיקבות ירידה בראיה בעין אחת הרופא איבחן חיוורון רקתי שדה ראיה בעין זו מראה חוסר גם ה oct מראה הידקקות בחלק הטמפורלי אבל אין לחץ ! העין השניה די בסדר למרות שיש גם קצת בעיה בשדה ראיה באותו מקום נשלחתי לct לשלול בעיה בראש הרופא לא בטוח שזה גלאוקומה בכל מקרה אמר שהירידה בראיה לא בגלל עצב הראיה כי רק החלק הטמפורלי פגוע אבל אני מתקשה הראיה כזאת עמומה הרשתית בסדר ואין קטרקט אציין שאני בת 51 ולאי י יש גלאוקומה האם נכון שהראיה המרכזית לא נפגעת ? מה זה גלאוקומה בלי לחץ ?

אני מציעה לחכות לתוצאות ה CT אבל בכל מקרה יש לעשות הערכה של העיניים ואם מדובר בגלאוקומה גם אם הלחץ תקין לרוב אני ממליצה על טיפול להורדת הלחץ. גלאוקומה עם לחץ תקין הוא מצב יחסית שכיח וכשליש מכל חולי הגלאוקומה הם בעלי לחץ תקין. מחקרים הראו שגם במקרי גלאוקומה עם לחץ תקין טיפול להורדת הלחץ עוצר את התקדמות המחלה.

03/03/2015 | 10:14 | מאת: מיכל

איזה בדיקות ? עשיתי OCT של הרשתית ועצבי הראיה וגם שדות ראיה 24-2 רואים בברור פגיעה בעצב הראיה בעין שמאל בצד הטמפורלי עין ימין די בסדר האם בדיקות אלו מספיקות לקבוע גלאוקומה ? האם יש עוד בדיקות ? הרופא לא בטוח בגלל שאין לחץ ...

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות