לחצים בעיניים לא מוסברים. דחוף

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

07/04/2013 | 11:09 | מאת: אלי

יש לי קרטוקונוס מתקדם ומרכיב רק עדשות קשות . הכל מאז שעשיתי ניתוח לאסיק בשנת 2000 בשנתיים האחרונות אני : 1 מתקשה להרכיב את העדשות הקשות, החלפתי כמה סוגים אך עדיין אני סובל מאי נוחות, יובש חזק, גירוד ולחצים בעין שמאל.גם העור מתחת לעפעף מגורה ומציק ולפעמים כואב כשאני מסיט אותו כלפי מטה. בעין ימין בה יש קונוס גדול יותר- אני לא מרכיב עדשה כבר כמה חודשים שכן זה בלתי נסבל עבורה להחזיק עדשה ואני מחפש אחת מתאימה. 2 כפי שציינתי - בזמן שאני שם עדשה בעין שמאל אני חש בין השאר בלחץ לא נעים בעין. כשאני מוריד את העדשה והולך לישון קורה לי בכל לילה שהעין מתחילה ללחוץ מאוד, מרגיש לחץ פנימי חזק ולא נעים בעין, מעין "פרפור" של כאב . אפילו הגוף שלי מתפתל קצת ומחכה שהטראומה תעבור. שמתי את היד על העפעף העליון וחשתי שהוא מאוד רגיש.. גם לעין ימין יש לחצים פנימיים והתקפות של לחץ וכאב, במיוחד בלילה, אם כי פחות מעין שמאל, אולי בגלל העובדה שכמעט ולא הרכבתי בה עדשות בחודשים האחרונים. אני יושן על הבטן וכשאני שם את צד ימין של פניי על המזרן- העין הימנית וכל האזור שלה לוחץ יותר ומציק יותר . וכנ"ל בשמאל. פשוט טירוף. בלי קשר לזה 2 העיניים, ללא העדשות, כואבות ולא נינוחות כבר שנתיים. לחץ תוך עיני שלי תקין, שדה ראיה תקין (האחרונה מלפני 3 שבועות), דיסקיות רחבות – 0.86 ב 2 העיניים, OCT גבולי בחלק העליון, קרניות דקות 355 בימין ו 396 בשמאל. מומחה לגלאוקומה המליץ להסתפק בבדיקות שדה ראיה ו OCT כל חצי שנה. ייתכן ויש לי גלאוקומה חזקה שגורמת לי לכל הלחץ הזה של העיניים? ובמיוחד בלילה? וזאת למרות ששדה הראיה תקין? ייתכן והעיניים והקרניות שלי סופר רגישות ומקרינות כאבים בלילה לאחר שאני מוריד עדשה? מצד שני זה קורה, פחות אמנם, גם בעין שאני לא שם בה עדשה.. האם כדאי גם לעבור בדיקה של הפרשת הדמעות הנקראת SCHIRMER TEST.? בדיקת אולטראסאונד של הארובה? וכך לסייע לגבי ממצא ארובתי כסיבה לתחושת הלחץ בעיניים. בדיקה אורטופדית של שרירי העיניים? האם לאור המידע יש לך כיוונים יותר חד משמעיים או רעיונות?

07/04/2013 | 11:47 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

נראה שהכל נובע מהלאסיק שעשית. אם הלחץ גבולי זה בעייתי בעינים עם עיוותי קרנית לאחר לייזר ויש לשקול טיפןל בתרופות או לייזר SLT בנוסף קרוב לודאי ש יובש ניכר שמצריך דמעות מלאכותיות פרופ מלמד 09-9504340

07/04/2013 | 15:08 | מאת: אלי

הלחץ הוא 10-14 . בבוקר זה 10 ובערב זה 14 לכל היותר באם אקח טיפות נגד גלאוקומה- זה יוריד לי את הלחצים שאני חש בעיניים? אפשר לנסות לחודש ולראות? (גם אם אין גלאוקומה) ןאם זה עוזר אז פשוט לשים טיפות נגד גלאוקומה? בגלל הניתוח ייתכן והלחץ האמיתי שלי הוא גבוה וטיפות יעזרו לתחושת הלחצים?

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות