תופעות לוואי טיפות לומיגן

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

02/09/2020 | 13:38 | מאת: דן

שלום אני נטול פעמיים ביום טיפות קוסופט. הרופאה המליצה לי לעבור ללומיגן שלוקחים פעם ביום. אחת מתופעות הלוואי של התרופה החדשה היא התכהות צבע העין. יש לי עיניים כחולות שהייתי מעדיף שיישארו באותו צבע. מה הסיכוי לשינוי בצבע העיניים , תוך כמה זמן זה מתחיל להיראות והאם זה הפיך במידה ומפסיקים את השימוש? תודה

דן שלום רב, אכן לומיגן יכולה להכהות את צבע העיניים. הסיכוי תלוי בגוון הצבע שלך. ככל שזה יותר לכיוון ירוק כך הסיכוי גבוה יותר. זה קורה באופן הדרגתי וזה לא הפיך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

05/09/2020 | 01:15 | מאת: דן

תודה. זה יכול לקרות גם כעבור חודשים ספורים? אם בפרק זמן זה אין שינוי בצבע, אפשר להיות רגועים שזה כבר לא יקרה גם בשימוש ממושך יותר? הבנתי שזה גם עלול להאריך את הריסים.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות