חשד לגלאוקומה - לחץ תוך עיני תקין

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

24/08/2020 | 03:25 | מאת: עדי

שלום רב, אני בת 25, ללא רקע של גלאוקומה במשפחה. בסיכום הבדיקה שנערכה לי אצל רופא העיניים נמצא קיעור דיסקה מוגבר (0.5) ולא סימטרי, הן בעין ימין והן בעין שמאל. לחץ תוך עיני תקין - 12 בעין ימין ו-13 בעין שמאל. הופנתי לבדיקת OCT, לבדיקת שדה ראייה ולמעקב אצל מומחה גלאוקומה. שאלתי היא - האם ישנם מצבים שבהם קיים קיעור דיסקה מוגבר ואין גלאוקומה? ואם כן - מהי השכיחות של המצבים הללו ומה יכול להוביל אליהם? כמו כן, אשמח להבהרה - מה הכוונה ב"לא סימטרי"? האם הכוונה שישנה אסימטריה בין העיניים או שישנה אסימטריה בעין עצמה? תודה רבה

עדי שלום רב, קיעורים מוגברים הם ממצא שכיח וייתכן שנולדת עם מראה כזה של ראש עצב הראיה. הבדיקות נועדו לשלול גלאוקומה. בריאות שלמה פרופ' ורבין

20/12/2021 | 19:09 | מאת: לי

היי, מצטרפת לשאלה כי חזרתי מבדיקת רופא עיניים מאוד מאוד לחוצה. גם אצלי נרשם בסיכום ״קיעור מוגבר ואסימטריה״ 0.6-0.7. אני בת 27 ויש גלאוקומה לאחות של סבתא שלי. האם עלי להיות בלחץ? הרופא המלוץ לעשות צילום רק בשבוע הבא

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות