קיעורי דיסקה מוגברים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

14/07/2020 | 12:24 | מאת: ע.א

היי בן 26, בריא. הייתי בבדיקת עיניים אצל ד"ר בבית חולים במרכז. נראה כי הבדיקת עיניים ככלל תקינות לחץ תוך עיני: שמאל- 13 ימין -14 רשתית- צמודה דיסקה- תקינה 0.4 משמאל. תקינה 0.6 מימין. לסיכום ציינה הרופאה כי "בדיקת עיניים תקינה, לציין קיעורי דיסקה מוגברים דו"צ, בליווי לת"ע תקין" וכי היא ממליצה לעשות בידקה נוספת של השלמת שדה ראייה + OCT RNFL. מדאיג אותי מאוד, אולי לחינם, אין בעיות עיניים תורשתיות. האם הקיעורי עיניים מוגברים הם שכיחים והפנייה לעשות בדיקות נוספות הן בגדר הנורמה ולאו דווקא כי נמצא משהו חריג?

שלום רב, נשלחת לבדיקות האלו בדיוק בשביל לענות על השאלות שלך. הבדיקות נועדו לקבוע אם זה ממצא מקרי או חריג. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות