גלאוקומה סגורת זווית

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

21/12/2018 | 07:56 | מאת: שואלת

שלום רב בת 54.סובלת מזה שלושה חודשים בכאבי עיניים שמתחילים בבוקר המאוחר עד אחהצ ולפעמים גם בשעות אחרות. הרופא אבחן לי מבנה שגורם לגלאוקומה סגורת זווית בשתי העיניים. בתחילת הבדיקה (שעה שמונה וחצי בערב בערך) הרופא אמר לי לחץ 18 בערב זה אומר לחץ יותר גבוה בבוקר. ואם אני ממשיכה להזלפת הטיפות שמרחיבות אישונים, והרופא יראה שיש צורך, אז הוא מפנה אותי לביח מיד לטיפול לייזר אירודותומי. די נלחצתי וביקשתי לא לשים טיפות. הרופא הסביר לי שאני חייבת לעבור את הטיפול ואפשר גם עוד מספר ימים בקליניקה שלו ונקבע לי תור רק שאני צריכה קודם לבדוק אם אקבל החזר מהביטוח. אני עכשיו מתלבטת מה לעשות? האם לחזור שוב לבדיקה בבוקר? האם לא היה צריך לתת לי קודם בדיקה oct ? לא שלח אותי. האם זהו טיפול שגרתי? והאם עדיף לעשות אותו בבית חולים? או זה בסדר גם בקליניקה של הרופא? האם יש קשר גם לכאבי ראש שאני מתעוררת איתם כל בוקר או לסחרחורות של אי יציבות שאני סובלת מהן כשנתיים ויותר? סליחה על האורך של הדברים. אשמח לתשובות. תודה

שלום רב, שאלותייך חשובות ואני מבינה את דאגתך. יחד עם זאת אינני יכולה לענות לך ללא בדיקה. בכל מקרה מבנה של זוית צרה בדרך כלל מצדיק טיפול לייזר שנקרא לייזר אירידוטומי. בריאות שלמה, פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות