שאלה בנוגע לקשר בין מחלות עיניים לטיפול בגלוקוז

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/07/2014 | 11:51 | מאת: מור

שלום רב, בני בן ה 7 סובל מכמה בעיות ראיה. יש לו צילינדר גבוה יחסית (3-4) מגיל צעיר (3), עין עצלה ומעיוורון צבעים. בבדיקה האחרונה שעשינו לו שבוע שעבר התגלה חשש ל RETINIS PIGMENTOSA והופננו לביצוע בדיקת ERG. כאשר הוא נולד, לאחר הברית הילד התאשפז מיובש בבי"ח (בדיעבד בעקבות דלקת בדרכי השתן). בבדיקות שעשו לו (דם/שתן/נוזל שדרה) ראו שרמת הסוכר בדם שלו נמוכה מאד (45) והתחילו בהחדרת גלוקוז ישירות לווריד. הטיפול היה מאזן את הרמות לכמה שעות ואז שוב הייתה צניחה של הסוכר. ככה במשך כ 5 ימים הילד קיבל כמויות הזויות של סוכר עד שבאחד מהימים הוא פשוט תלש לעצמו את המחט ולאחר כמה שעות ראו שאין יותר זיגזג ברמות הסוכר ושהן עומדות על 45-50.. באותו יום בסיבוב הבוקר הגיע רופא בכיר (רוב הזמן טופלנו ע"י מתמחים) וכשהסבירו לו את המצב של הילד הוא הסביר שרמות הסוכר שיש לו מתאימות לילד בן שבועיים (עד חודשיים לפי מה שאני זוכר) ושאין צורך לתת יותר גלוקוז. יש לנו עוד ילד בן 3.5 שעשה בדיקת ראיה השבוע והראיה שלו תקינה. במשפחה יש אחיינית שגם לה הייתה עין עצלה. השאלה שלי היא, האם יכול להיות קשר בין כמויות הגלוקוז ההזויות שהילד קיבל בגיל שבועיים לבעיות הראיה שיש לו? תודה מור

22/07/2014 | 08:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש אפשרות שבעיות הראיה נבעו מכמויות גלוקוז גדולות. ידוע שבריכוז גלוקוז גבוה בדם מופיע קוצר ראיה חולף

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות