השתתפות במחקר עקב BRVO

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/06/2013 | 18:03 | מאת: יוני

פרופסור דב שלום רב, אני פונה אלייך במייל בתקווה לקבל את את חוות דעתך כמומחה מוביל בנושא רשתית. אבא שלי כיום בן 66, ולפני כחודש אובחן עם בצקת מקולרית משנית הנובעת מחסימת אחד מסעיפי הוריד הראשי. הרופא המטפל מציע לו להשתתף במחקר (ניסוי קליני) COMO לבחינת יעילות והבטיחות של של אוזורדקס לעומת לוסנטיס במטופלים עם חסימת סעיף וריד הרישתית. למיטב הבנתי, ההבדל בין שיטות הטיפול הוא במס' ההזרקות לעין ובשיטת הטיפול: זריקה חד פעמית של אוזורדקס כולל חומר מסוג דקסאמטזון המשתחרר בקצב איטי ומתפרק באיטיות והוא יכול להפחית את הדלקת הנפיחות וההתעבות הנובעת מהחסימה הורידית. הטיפול השגרתי המקובל ניתן ב - 6 זריקות של לוסנטיס , הכולל סוג של נוגדן/חלבון המונע ייצור כלי דם לא בריאים, מפחית את הנפיחות וההתעבות ופועל לשפר את הראייה. במחקרים שקראתי באינטרנט, ההיתרון של אוזורדקס הוא במניעת סיבוכים של תהליך ההזרקה לעין וכשיטת טיפול יש השפעה מהירה יותר על העין של המטופל עד 2-3 חודשים אך עם אחוזי הצלחה נמוכים יותר וסיכויי לשינוי המצב נמוך יותר בשיטת טיפול של לוסנטיס נערכו 2 מחקרים CRUISE שהראה שיפור בראייה למחצית מהמטופלים עם ירידה בבצקת ומחקר BRAVO עם כ – 60% הצלחה אך עם סיכון גדול יותר הנובע ממס' הזריקות ואולי כאבים למטופל. ברשותך יש 4 שאלות קצרות וחשובות: 1. האם הנתונים שרשמתי נכונים ? 2. והאם הבחירה להשתתף בניסוי עלולה להפחית את סיכויי ההחלמה והשבת/הצלת הראייה של אבא שלי ? 3. במידה והטיפול שניתן במסגרת הניסוי לא צלח האם ניתן לקבל אח"כ את הטיפול המסורתי מבלי לפגוע בסיכויי ההחלמה ? 4. ה BRVO אובחן לפני כחודש, הטיפול התעכב עקב ההצעה להשתתף במחקר... האם פרק הזמן הזה עלול לפגוע בסיכויי ההחלמה ? אודה לחוות דעתך. תודה מראש נ.ב: בחצי שנה אחרונה אבא שלי שינה את התזונה שלו לבריאה יותר, משולבת פעילות ספורטיבית שמסגרתה ערכי בדיקת הסוכר שלו מתייצבים על כ – 110 ובבדיקה סוכר תקופתית (A1C) היה ערך של 5.8. כמו כן הוא שותה אספירין לדילול הדם, אובחן עם גלאוקומה אך שומר על לחץ תקין בעיניים.

19/06/2013 | 23:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יכול לענות בפורום על שאלה כל כך ארוכה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות