בצקות בעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

25/02/2013 | 20:53 | מאת: רועי

שלום רב אימי בת 60 לפני כ 5 שנים לערך עברה ארוע מוחי בעקבות APLA שפגע לה בראייה. לאחר טיפולים בלייזר בהתחלה והזרקות של אווסטין בהמשך המצב לא מבטיח בלשון המעטה . לאחורנה שמעתי על הזרקה של סטרואידים על מנת לשפר את המצב וניתוח מסובך שנעשה בחו"ל שגם יכול לשפר מעט את המצב ? אשמח לכל חלקיק מידע עדכני ונכון על מנת לסייע לאימי ? תודה

03/03/2013 | 19:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן לעיתים סטרואידים משפרים את מצב הדלקת וקיימים מספר סוגי חומרים לשימוש כגון קנלוג או Ozurdex. לא ידוע לי על ניתוח מסובך שנעשה בחו"ל

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות