דרוזנים ו- rpe

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/08/2012 | 09:37 | מאת: מיכאל

בדיקת עיניים שלי מאתמול הראתה: עין ימין- זגוגית pvd רשתית צמודה, שינויים עדינים של rpe במקולה-יבש ,עין עצלה עין שמאל- רשתית צמודה דרוזנים קטנים ושינויים של rpe במקולה.יבש 1. מה המשמעות של ממצאים אלה והאם מצבי חמור?2. האם טיפול neurovision יעיל לעין עצלה. האם דיקור סיני יכול לעזור ל-rpe? 3. באיזו תכיפות עלי להיבדק על ידי רופא עיניים? אני מתקרב לגיל 70. שאר הפרמטרים בסדר למעט קטרקט משני בשתי העיניים. בתודה מיכאל

27/08/2012 | 18:36 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מדובר בניוון מרכז הראיה של בגיל המבוגר. מצב זה מצריך בדיקה כל חצי שנה לערך או בדחיפות אם הראיה יורדת באחת העיניים. יש להדגיש שחשובה בדיקה עצמית על ידי כיסוי של כל עין בנפרד ובדיקת ראיה עצמית אם קיים שינוי בראיה. הטיפול בנאורו ויזן הוא שיטה המתבצעת על ידי תרגול העין העצלה. יש דווחים על הצלחה חלקית בשיפור הראיה של כשורה או שתיים וגם זה תלוי עד כמה העין עצלה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות