פעוט בן שנה ו-9 חודשים הסובל מניסטגמוס ורטיקלי והו

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

05/03/2012 | 15:21 | מאת: נעם

שלום רב בני בן שנה ו-9 חודשים. שנולד גילו לו ניסטגמוס ורטיקלי. הוא עבר עשרות בדיקו כמו: e.e.g, בדיקת ראש m.r.i, כאתכולמינים, נירואופטמולוג, בדיקות דם, בדיקות שתן ועוד. בשבלב מסויים חשבו שיש לו את מחלת o.m.s אך היא נשללה. מאז הוא נבחן פעמים רבות ע"י ניורולגים בכירים ששללו את הסיכוי לבעיה נוירולוגית. אמרו לנו שהבעיה שלו היא ניסטגמוס אדיופטי. לאחרונה עבר בדיקה אצל רופאת עיניים מומחה ששלחה אותו באופן דחוף לבדיקת v.e.p - e.r.g (בדיקה אלקטרו פיזיולוגית). הרופאה היתה פסימית מאוד לגבי עתידו.פרטים על הילד: עבר לידה רגילה, התפתחותו של הילד תקינה לחלוטין. מבחינת ראייה לא רואה כ"כ טוב ומסתכל בכיווץ אישונים על הטלביזיה. סובל גם מקושי בראיית עומק ותקשה לראות במרחב פתוח. הילד לא סובל מלבקנות ואין במשפחה בעיות של עיוורון, הילד הולך לגן רגיל ומשתלב היטב והתפתחותו תואמת לחלוטין את גילו ואפילו מקדימה. רציתי לקבל את חוות דעתך מה הן האבחנות האפשריות מבדיקה כזאת? והאם גם אתה חושש שיסבול בעתיד מעיוורון חלקי או אפילו עיוורון מלא?

11/03/2012 | 14:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שאלתך נרחבת אך אינה יכולה להידון בתחום הפורום גם הנושא אינו בתחום הפורום. ממליץ לך שילדכם ידבק ע?י רופא עיניים של ילדים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות