מולדת חירשות+מחלת עיניים RP

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/04/2011 | 16:03 | מאת: חיקה

גילי 39 חירשות+RP לההורים רגילים בעקבות בדיקת גנטית הסבירו שהמוטציה של אמא ואבא פגומים כתוצאה למחלת עיניים וחירשות אבי ממוצא מרוקאי ואימי ממוצא חצי מרוקאי ואלג'רי הראיה המרכזית שלי מצומצמת מאוד כעד 10 מעלות בבדיקת רופא עיניים יש לי קצת קרטקט ויש קצת ירידה בהיקף ראיה לאחרונה בהדרגה איטית הכושר ראיה שלי יורדת כלומר בחשכה והסתגלות מאור לחושך נפגעת ולוקחת המון זמן להסתגל ויש קושי ראיה בחשכה לא כמו לפני כמה שנים היה טיפה טוב יותר בצעירותי מאור לחושך העין מסתגלת זמן מהיר מעכשיו אני מתאמץ מול המחשב קושי קריאה באותיות קטנות ואני מגדיל אותו לגדול שאפשר רגישות לאור בחוץ כאשר אני מתאמץ מול המחשב לאחר זה יש נקודות שחורות קטנות במרכז הראיב ממש במרכז ועם קצת כתמי טשטוש כמו קרטקט לעתים במנוחה ארוכה עובר כלומר נחלש התסמינים יש לי גם כל הזמן היבובים בטבעת מרכז ראיה האם הניתוח קרטקט מבטל את התסמינים שתיארתי ומעלה כושר הסתגלות ? האם עבודה מאומצת מול המחשב פוגעת במחלה ומאיצה התקדמות? יש לי קצת קרטקט הוא יכול להזיק בבריאות העין במקביל למחלה שלי? איך אפשר לשמור על העיניים מאחר שאין פיתרון ניתוחי או אחר? האם תמליץ לעבור ניתוח קרטקר? יש לו השלכות בבריאות עין בעתיד כאשר עוברים ניתוח קרטקט? תודה רבה

12/04/2011 | 18:55 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ניתוח קטרקט עשוי לשפר את ראייתך, עבודה מול מחשב אינה משפיעה על התקדמות המחלה, קטרקט אינו יכול להזיק רק לגרום לירידה בראיה, לגבי ההחלטה אם לעבור ניתוח איני יכול לייעץ כי לא בדקתי אותך חג שמח

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות