בצקת מקולרית- שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/06/2008 | 06:54 | מאת: bamba

לפרופ ויינברגר שלום רב, עקב היפרדות רישתית עברתי מספר ניתוחים שכללו חיגור, הכנסת גז וכן השתלת שמן סיליקון. לאחר הוצאת שמן הסיליקון התברר שנשארו מספר טיפות סיליקון אך הן לא הפריעו לתפקוד ולראיה.אך בהמשך נמצא שיש לי בצקת חריפה לכל אורך הרישתית.קיבלתי טיפות פרד פורטה, אך הן לא עזרו כלל.לאחר מספר שבועות לאחר הוצאת שמן הסיליקון והופעת הבצקת, חצי רישתית החלה ליפול שוב והמנתח החליט לעשות ניתוח נוסף שבו הושתל לי שוב שמן סיליקון לחצי שנה.הוא טען שלא ניתן לעשות כלום לגבי הבצקת אלא רק לאחר הוצאת שמן הסיליקון.שאלותיי: 1- מה ניתן לעשות לגבי הבצקת-לאחר שאעבור את הניתוח הוצאת שמן הסיליקון?האם ישנן זריקות כלשהן הכלולות בסל הבריאות- בקופת חולים של הכללית? 2- לאחרונה, אני חש ירידה בראיה -שבינכה ניפגעה קשות בעקבות האירועים שעברתי-ואני רואה מטושטש מאוד. האם הבצקת אחראית לכך?האם יכול להיווצר מצב שרישתית נקרעת על אף שיש שמן סיליקון בעין? 3- הרופא המטפל טוען שאם גם הפעם הרישתית תיפול- אין יותר מה לעשות. 4- העין השניה, הבריאה, תקינה מלבד תחילתו של תהליך קטרט. האם גם היא בסכנה עקב המצב עין החולה? ( הלחץ התוך עיני בשתי העיניים בנמדד לפני כשבועיים-הוא -10) ההאם הבצקת והיפרדות הרישתית עלולים לעבור-חלילה- לעין השניה ,הבריאה? 5- מה הדבר הגרוע ביותר שבצקת יכולה לגרום??? אני מודה לך מראש ובאיחולי כל טוב.

16/06/2008 | 12:38 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לעיתים הבצקת נובעת כתוצאה מלחץ נמוך שנוצר לאחר הוצאת השמן ואין ברירה אלא להחזיר את השמן לתוך העין , ללא יכולת להוציאו. השמן במקרה זה נועד לשמר את העין כדי שלא תעבור תהליך של התכווצות. הירידה בראייה נובעת כתוצאה מהבצקת ויכול להיות מצב שהרשתית נקרעת למרות שמן הסיליקון. לצערנו גם רפואת העינים המודרנית אינה יכולה לתת מענה הולם למצבים מסובכים של היפרדות רשתית וכוונתי להשבת הראייה לראיה שתאפשר תפקוד מלא. לגבי העין השניה , בדר"כ אין קשר בין שתי העיניים , אך יש כמובן לבדוק את העין השניה על מנת לשלול שינויים ניוונים ברשתית היכולים לגרום להיפרדות רשתית . הדבר הגרוע ביותר שהבצקת יכולה לגרום היא אובדן ראיה מוחלט בעין החולה.

19/06/2008 | 13:30 | מאת: bamba

פרופ נויברגר הנכבד, האם השארתו של שמן סיליקון לתמיד- כםי שאתה כותב- אינו יכול לגרום לנזקים? למשל, לגרום לגלאוקומה? אחרי הניתוח הלפני האחרון ,נשארו בעין מספר טיפות שמן אך לא הפריעו לראיה. ועוד שאלה: האם בכלל נערכים מחקרים בנושא של השתלת או "הצמחת" רישתית חילופית? האם ניתן , למשל, לגדל תאי גזע עובריים שיוכלו להחליף את הרישתית שנפגעה? בתודה מראש.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות