ניתוח קטרקט עם קוצר ראיה גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

10/10/2014 | 07:25 | מאת: קרולינה

שלום רב, אני בת 57, עם מיופיה גבוהה ואסטיגמציה מלידה. בשנים האחרונות סובלת מקטרקט בינוני בשתי העיניים. קשה יותר בעין השמאלית, בה קוצר ראיה מעט גבוה יותר. חשה ירידה בראייה, שמתבטא בעיקר בקושי במיקוד, סינוור קשה, ערפל וקושי בראיית לילה. בנוסף סובלת מהתפרקות הזגוגית עם סימנים שחורים המטרידים בעיקר מול אור ובשעת התמקדות הראייה. שאלותי טרם ניתוח הקטרקט הן: 1.מהם הסיכונים של ניתוח קטרקט לטווח הקצר? לטווח הארוך? 2. האם אוכל לראות ללא משקפיים למרחק? האם גם האסטיגמציה ניתנת לתיקון? או שמא היא עלולה להתרחב? 3. איך טכנית מנתחים עין עם קוצר ראייה גבוה, באופן ידני או באמצעות לייזר? 4. האם תיתכן דחייה של העדשה או האם יתכן שיתעורר צורך להחליפה בעוד מספר שנים? 5. האם בעיית הסינוור תיפתר או שהיא תלוייה גם במצב הרשתית? 6. אותה שאלה לגבי ראיית לילה? בתודה מראש, קרולינה

29/10/2014 | 20:46 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן יש סיכונים בניתוח קטרקט ומעט יותר כשהוא מתבצע במטופלים קצרי ראיה. יש לדעת שקוצר הראיה מתקדם ולעיתים מאד בשל הקטרקטה. בנוסף העשדה המושתלת אמורה להוריד מאד את מספר המשקפיים וניתן גם לראות למרחק ללא משקפיים אבל אזי צריך משקפיים לקריאה, גם האסטיגמטיזם אם הוא גבוה ניתן לתיקון על ידי השתלת עדשה הקרויה טורית. הניתוח נעשה בצורה מקובלת לכל המטופלי, אין דחיה של העדשה ואין צורך להחליפה, סביר להניח שבעיית הסינוור תעלם וכנל גם בראיה בלילה

15/11/2014 | 08:22 | מאת: קרולינה

תודה על תשובתך. מספר שאלות נוספות ברשותך: 1. לאחרונה הציע לי רופא עיניים מומחה לבצע טיפול מונע לרשתית באמצעות לייזר לאזורים החלשים שלה, לפני ניתוח הקטרקט. מה דעתך? 2. האם העדשות הטוריות במקרה שיש אסטיגמציה הן עבות יותר? 3. האם נוהגים היום להקדים ניתוח קטרקט במצב שלי? בתודה מראש

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות