קטרט לאחר טיפול לייזר בקרעים ברשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/09/2014 | 10:04 | מאת: david

בן 36 לפני כ4 שנים עברתי ניתוח להצמדת הרשתית עיי החדרת שמן סיליקון עקב מכה בעין. הראייה בעין זאת היא 6/60 .יש לציין בגיל 21 לערך עברתי ניתוח לייזר לתיקון קוצר ראייה כאשר המס בשתיי עיניי היה 13 עם צלינדר גבוה . לאחר כשנה עקב היפרדות זגוגית נהיו לי קרעים ברשתית בעין השנייה טופלתי עיי לייזר ועשו לי גם חיגור כיום יש לי עכירויות נוראיות בזגוגית בזמן האחרון אני סובל מערפל בעין ונראה שהקטרט התפתח והתחזק אצלי יותר האם במצבי כדאי לעבור ניתוח קטרט והאם יש מצב להקלה בעכיריות הרבות בזגוגית העין? שאלה שנייה : האם אפשר לתקם או לשפר את הראייה בעין שרואה 6/60 עקב היפרדות רשתית עיי השתלת עדשה עם מס גבוה או משהו כזה?

20/09/2014 | 17:49 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שאלותיך אינן ניתנות לתשובה כי הפרטים חסרים, אפשר לנתח קטרקטה, אפשר לנקות את הזגוגית בהמשך לאותו ניתוח והאם ניתן לשפר את הראיה, הדבר תלוי במה היה מצב העין בזמן היפרדות הרשתית ולאחריה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות