עדשת מולטיפוקל או עדשה רגילה בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

04/08/2016 | 17:37 | מאת: אילנה

רופא עיניים (לא מנתח קטרקט) אמר לי שאינו ממליץ על ניתוח קטרקט עם השתלת עדשה מולטיפוקל. הרופא המליץ על מנתח עיניים מפורסם אך האחרון דווקא כן המליץ על מולטיפוקל. יש לי קטרקט בעין שמאל ואין כל התפתחות בשלב זה של קטרקט בעין ימין. הבעיה היא טשטוש ראייה למרחק ולא בקריאה. אני מעדיפה ללכת על עדשה שפחות בעיות יהיו צפויות איתה בעתיד ולאו דווקא לחסוך משקפי קריאה. האם להעדיף השתלת עדשה רגילה? בתודה אילנה, בת 70 בריאה.

אם את מועמדת לניתוח בעין אחת בלבד ולא אכפת לך להרכיב משקפי קריאה, הכי פשוט וגם מה שנותן את איכות הראיה הטובה ביותר הוא עדשה מונופוקלית (פוקוס אחד). תראי ללא משקפיים לרחוק ותרכיבי משקפיים למחשב ולקריאה. ישנה אופציה נחמדה של עדשה שנקראת עדשת סימפוני שמתאימה להשתלה בעין אחת. זו עדשה שאיתה רואים לרחוק ללא משקפיים אך בדרך כלל היא מאפשרת גם ראיה לטווח ביניים ולפעמים אפילו לקריאה ללא משקפיים. יש לה פחות תופעות לוואי לעומת המולטיפוקליות. אך שוב, האופציה הראשונה בעיני הכי פשוטה וטובה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות