עדשות מונוויז'ן או מונופוקליות

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

21/08/2020 | 18:42 | מאת: שירה

התלבטות קשה בבחירה בין מונוויז'ן או מונופוקליות: לקרוב או רחוק. הנני קצרת רואי, מרכיבה משקפיים מולטיפוקלים. ההמונוויז'ן קוסם לי, שכן לא אצטרך משקפיים אך על חשבון ראיה שאינה חדה ואולי אי הסתגלות. א.מהו אחוז ההצלחה לגבי ניתוחי מונוויז'ן, מבחינת המטופלים? ב. החלטה קשה גם לגבי בחירת עדשות מונופוקליות: משקפיים למרחק או משקפיים לקרוב? אודה ואשמח לשמוע את דעתך, ד"ר מיכאלי.

כקצרת רואי בעצמי, אני בדרך כלל מייעצת לאנשים קצרי רואי להישאר עם קוצר ראיה של -2 עד -3 כי זה מה שהם רגילים אליו וגם כי זה מאד כיף בכל מצב להיות מסוגלים לראות מקרוב. אופציה של מונו ויז׳ן ג״כ מצויינת. כדאי להשאיר עין לקרוב עם מינוס 2 כי זה פתרון פשרה טוב בין הביניים לקריאה וגם משאיר פער רק של 2 מספרים כך שגם אם עדיין רוצים מדי פעם להרכיב משקפיים, הפער לא גדול מדי.

22/08/2020 | 08:15 | מאת: שירה

לגבי המונוויז'ן, האם כל אחד יכול להסתגל לראיה של חדות רק בעין אחת? איך זה מסתדר בנהיגה? בקריאה? האם המנותחים מרוצים ורואים טוב, בשיטה זו של מונוויז'ן?

הרוב מסתגלים אבל יש כאלו שלא ואז נעזרים במשקפיים. היתרון שלך הוא שאת תדעי אחרי הניתוח של העין הראשונה. תוכלי לבחון את זה ואם לא תסתדרי אז תצטרכי להשוות עם הצד בשני.

22/08/2020 | 12:30 | מאת: שירה

ושאלה אחרונה ברשותך, ד"ר מיכאלי לגבי צילינדר שיש לי ונמוך מ - 2.5 בשתי עיניי. גם אם אחליט על הרכבת משקפי ראיה למרחק או מונוויז'ו, את הצילנדר מומלץ לתקן בעדשות טוריות?

הצילינדר פחות מפריע לקרוב. אם תחליטי להשאר עם משקפיים והמספר יכוון לקריאה רוב הסיכויים שתוכלי לקרוא ללא משקפיים. אבל אם תבחרי במונו ויז׳ן, כדי לראות טוב למרחק כנראה תזדקקי לעדשה טורית לפחות בעין למרחק ואני מציעה שבשתיהן.

22/08/2020 | 14:15 | מאת: שירה

האם כוונתך ב"להישאר עם משקפיים...." היא לרחוק....? אם אבחר במונופוקליות, אבחר במשקפיים לרחוק.

כעיקרון הכוונה באמת למשקפיים למרחק אבל לא בטוח במאה אחוז שתוכלי לקרוא בנוחות עם הצילינדרים ללא משקפיים אבל סיכוי גבוה שכן. עם עדשות טוריות ההצלחה יותר מובטחת ומדוייקת.

22/08/2020 | 15:04 | מאת: שירה

וגם במונוויז'ן אצטרך צילנדר בשתי העדשות?

בעין לרחוק כן. בעין לקרוב עם צילינדר קרוב ל-2.5 גם עדיף לדעתי.

22/08/2020 | 17:50 | מאת: שירה

מאד מודה לך ד"ר מיכאלי על סבלנותך, ועל הסברייך המפורטים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות