קטרקט משני - התייעצות לגבי מניעה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

16/12/2019 | 10:41 | מאת: חנני

בוקר טוב בן 45 לאחר ניתוח קטרקט בעין ימין (משני לשימוש בסטרואידים, קרוהן) א. האם יש דרך להימנע מקטרקט משני ?(לדוג' תרופות למניעת גדילה של התאים, תזונה, פעילות גופנית, חשיפה לשמש..וכו') ? ב. כהשלמה לשאלה מעלה, האם יש פעולות / תרופות וכו'... שמזרזות תהליך זה? ג. מה השכיחות להיווצרות קטרטקט משני ? תודה רבה מראש חנני

אין דרך למנוע או דוקא לזרז התפתחות קטרקט מישני. יש עדשות שאיתן זה קורה יותר ובניתוח צריך להשתדל לנקות ככל האפשר את העבירות מהקופסית האחורית. השכיחות גבוהה. מעל 50% מהמטופלים יפתחו קטרקט מישני לאחר כמה שנים.

16/12/2019 | 12:38 | מאת: חנני

צהריים טובים, תודה רבה על התשובה, אשמח למידע לגבי חשש אפשרי להתעכרות העדשה המשותלת בציר הזמן שלא כתוצאה מקטרקט משני. תודה ויום מקסים חנני

תופעה נדירה ביותר. זה קורה בעיקר אם עוברים ניתוח בעין כמו השתלת קרנית או ניתוח רשתית עם גאז בעין.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות