חוטים/הבזקים לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

16/03/2019 | 18:23 | מאת: נדב

שלום רב, עברתי ניתוח קטרקט בלייזר לפני כשבועיים בעין ימין. הושתלה לי עדשה מונופוקאלית לתיקון קוצר ראייה 6.5- ובוצע תיקון אסטיגמטיזם של 0.25 צילינדר. בשבוע הראשון לאחר הניתוח הראייה הייתה מצויינת, אפילו מושלמת, כולל תיקון אסטיגמטיזם. שבוע לאחר הניתוח הופיע מה שנראה כמו "חוט" או שערה בהירה בקצה הימני של שדה הראייה. בלילה "החוטים" התחלפו להבזקים וחדות הראייה פחתה. סביב נקודות אור (פנסים, תאורת רחוב) הופיעו "הילות". בבדיקה שבוע לאחר הניתוח אמר המנתח שמדובר בשינויים בזגוגית העין, שזו "הפרעה חשמלית" וזה יעבור. שאלותיי: 1. לא סבלתי מהתופעות הנ''ל לפני הניתוח. האם ניתוח קטרקט (בלייזר במקרה שלי) עלול להיות "טריגר" כלומר גורם ישיר לתופעת היפרדות זגוגית העין? 2. בהסתמך על נסיונכם תוך כמה זמן התופעות הנ''ל מפסיקות בדרך כלל? שבועות? חודשים? יתכן שאצטרך לחיות עם זה? 3. אני מבין שקוצר ראייה מעל 6- (אצלי 6.5-, 6.75-) מהווה גורם סיכון להיפרדות רשתית. האם כדאי להיות במעקב מיוחד או ליטול תרופות/טיפות מסויימות כדי להפחית את הסיכון להיפרדות רשתית (שעלולה להביא לאובדן ראייה)? תודה מראש

אכן הניתוח יכיל להוות טריגר לתופעה ויש גם קשר ישיר למידת קוצר הראיה שממנה את סובל. אין לדעת בבטחה מתי התופעה תחלוף או תשתפר ואם בכלל אבל בדרך כלל ישנה הסתגלות ותוך כמה ימים עד שבועות כבר לא שמים לב לתופעה או כמעט שלא שמים לב אליה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות