ניתוח קטרקט שלישי...

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/11/2018 | 23:40 | מאת: סיגל חנגלי-קאופמן

שלום רב. אימי , בת 80 , עברה ניתוח קטרקט לפני כ-20 שנה, ולפני כשבוע נאלצה לעבור ניתוח נוסף בשל תזוזה של העדשה. בניתוח, שנעשה בהרדמה מקומית, לא החליפו עדשה, אלא מיקמו מחדש את העדשה הקיימת. למחרת הניתוח היה דימום חריג והוחלט לבצע ניתוח נוסף להחלפת העדשה, הפעם בהרדמה מלאה. כעת, ארבעה ימים לאחר הניתוח, אימי טוענת שרואה כל הזמן גוף שחור , הראייה בעין מטושטשת ויש עדין דימום. האם כדאי לטפל במקרה זה בטיפות המכילות סטרואידים ? במחלקת עיניים בבי"ח העמק בעפולה, אמרו שהם לא נותנים סטרואידים. אציין גם, שאימי סובלת מזה מספר חודשים מלחץ תוך עיני ומטופלת בטיפות. אשמח לשמוע את דעתכם לגבי המקרה של אימי. בתודה ובברכת יישר-כח על שרותכם האדיב. סיגל

ייתכן שההחלטה להימנע מסטרואידים קשורה לחשש מזיהום או מעליית לחץ. בדרך כלל כן נעזרים בטיפות סטרואידליות. אם יש דימום בזגוגית, לפעמים לוקח זמן רב עד שהוא נספג ואז הראיה חוזרת. צריך סבלנות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות