ירוד משני

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

09/06/2008 | 15:24 | מאת: דליה

לפני כשנתיים עברתי ניתוח ירוד בשתי העיניים יש לי עין אחת עצלה ומאז הניתוח יש לי עכירות שמפריעה לי אני יודעת שיש טיפול בלייזר אך חוששת שהעין הבריאה יותר תיפגע מהם הסיכונים?

"ירוד משני" הינו הצטברות תאים על הקופסית לתוכה הושתלה העדשה המלאכותית הגורמת להתעכרות בציר הראיה. לוקח זמן, בדרך כלל שנים, עד שמתפתח ירוד משני ולכן לא סביר שהוא הגורם להפרעה בראיה מיד לאחר הניתוח. בירוד משני מטפלים בלייזר, רמת הסיכון בטיפול קטנה, תתכן עליה זמנית בלחץ תוך עיני, ובעבר סברו שיש סיכול מוגבר להפרדות רשתית- אך סברה זו לא הוכחה בעבודות אחרונות.

02/10/2008 | 17:57 | מאת: viki

שלום לפני כשנתיים עשיתי ניתוח יירוד בשני עיניי יש לציין שהיה לי קוצר ראייה גבוהה עכשוו אמרו לי שיש לי קאטרקט מישני הומלץ על לייזר עשיתי בעין אחת ואני אמורה לעשות בשנייה אני חוששת מכוון שהרופא אמר שבשני המצבים זה יחמיר אם אעשה או לו מה יקרה אם לא העשה מהו הנזק ומה יקרה חלילה אם יקרה נזק מהו הנזק האם מדובר על עיוורון אני חוששת מאוד בבקשה חוות דעת תודה אני חסרת עונים פוחדת להתעוור

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות