נמק וחוסר חומר לבן במוח כתוצאה מהקרנות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

03/05/2016 | 17:45 | מאת: חיים

שלום רב אשתי חולת סרטן שד לפני כשלוש שנים הגיעו גרורות למוח טופלה בהקרנות על כל הראש (15 פעם)וגם פעמיים נקודתי. היום,בטיפול תרופתי (טבליות בליעה)-אין מחלה-אך יש נמק תאים וחוסר חומר לבן. היום ישנה פגיעה קוגניטיבית, דיבור, מוטורית, הליכה, גם כתוצאה משבר בירך. מה ניתן לעשות על מנת להקטין הנמק ולהוסיף חומר לבן? תודה

חיים שלום אין דרך להוסיף חומר לבן. לגבי הנמק, צריך לראות את הצילומים ולהעריך את המצב הקליני. יש מספר טיפולים, כגון: סטרואידים, טיפול נוגד קרישה או אווסטין, שהראו יעילות מסויימת בנמק כתוצאה מקרינה. בברכת בריאות.

04/05/2016 | 21:35 | מאת: חיים

תודה! אשתי מקבלת מיקרופירין לנגד קרישה?). לגבי האווסטין לזריקהח_האונקולוג המליץ והציע להיפגש עם פרופ' מפורסם לנורולוגיה והיה דחה ההמלצה מכיוון שאין מחלה בראש ולכן אין טעם. מה דעתך בכל זאת?

מנהל פורום גידולי מוח